יום שלישי, 15 בנובמבר 2011

הסכם ממון - בתי המשפט יתייחס לזוגות חד מיניים כאל משפחה

בני-זוג, בני אותו מין, כיום יכולים לגשת לבימ"ש למשפחה ולבקש את אישורו של הסכם ממון ולהסדיר את כל היחסים הרכושיים ביניהם לרבות כל הכרוך בגידול ילדים משותפים.


''

בתיק שנדון בבימ"ש למשפחה בת"א נדון בפני כבוד השופט יהודה גרניט נדון מקרה של בני זוג הומוסקסואלים החיים ביחד כמשפחה ומנהלים משק בית משותף מזה כ-19 שנים, כאשר איש מהם אינו נשוי לאחר (להלן:"בני-הזוג") בני הזוג פנו לבימ"ש למשפחה בבקשה לאישור "הסכם ממון" אשר נערך ביניהם.

בני הזוג החליטו להרחיב את התא המשפחתי ולממש את רצונם להיות הורים, והגיעו להסכם גישור עם אימם של הקטינים שהיא תהרה לאחד מבני הזוג, כאשר מהריון זה נולדו תאומים.

לקריאת הפוסט במלואו - הליך גישור

הכותבת הינה עורכת דין לגירושין

יום חמישי, 3 בנובמבר 2011

החלטת ביהמ"ש: ניתן לבצע בדיקת אבהות גם ללא הסכמה - הסכם גירושין

בחודש שעבר דחה בית המשפט המחוזי בבאר שבע בקשת ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה באשדוד (כב' הש' שרית גולן, ס.נ), לפיה חויב הגבר לבצע, על אף התנגדותו, בדיקה גנטית לקשרי משפחה במסגרת תביעת אבהות שהוגשה נגדו. דחיית הערעור על ידי בית המשפט המחוזי מקנה להחלטה משנה תוקף תקדימי, היות ובדיני המשפחה בישראל נוהגים להשתמש בבדיקת האבהות ככלי משפטי מחייב רק לעתים נדירות.


אירית רייכמן | עו"ד לדיני משפחה | מזונות

תביעת האבהות הוגשה, בעקבות טענתה של האם כי הגבר הוא אביו הביולוגי של בנה (בן ה- 16 כיום), שנולד במהלך קשר רומנטי של מספר שנים. המעניין במקרה זה, הוא שהגבר, על פי פסק הדין, אינו מכחיש את אבהותו ומתייחס לנער כבנו לכל דבר ועניין וכך גם הנער אליו.

הגבר התנגד לבדיקת אבהות וטען כי האם הגזימה בפני בית המשפט כשתיארה את חוזקו של הקשר הרומנטי ביניהם וכי מעולם לא קיים עימה מערכת יחסים מחייבת. הגבר אומנם הודה כי התגורר עם האם לפרקים, סייע לה כספית בתדירות חודשית, תמך בה בתקופת ההיריון ואף נתן הלוואה למימון ברית המילה. הגבר גם הודה כי נקשר אל הקטין, אוהב אותו כבנו, תמך בו לאורך כל חייו ותומך בו גם היום.

האמת עשויה להזיק

בכתב ההגנה טען הגבר כי הוא נוטה להאמין שהקטין הוא בנו, אם כי אינו בטוח בכך הואיל ולטענתו האם קיימה מערכת יחסים גם עם גברים אחרים. בבסיס התנגדותו לבדיקת האבהות עומדת הטענה שאין זה מטובתו של הנער לברר את האבהות ע"י בדיקה גנטית

לקריאת הפוסט במלואו - עורך דין לגירושין

עו"ד אירית רייכמן מתמחה בדיני משפחה ובעריכת הסכם גירושין והליך גישור

יום חמישי, 20 באוקטובר 2011

למה צריך הסכם ממון? מקרה פול מקרטני

הסכם ממון פול מקרטני

לפני שבוע התבשרנו כי זמר החיפושיות לשעבר, פול מקרטני בן ה- 69, התחתן במזל טוב בפעם השלישית עם ננסי שבל היהודייה. לצד החגיגה, הצהובונים האנגלים וגם התקשורת העולמית, עסקו בשאלה מדוע מקרטני, אחד מהמוסיקאים העשירים בעולם, בחר שלא לערוך הסכם ממון עם אשתו הטרייה. הסוגיה קיבלה משנה תוקף, היות ובנישואיו הקודמים לדוגמנית הת'ר מילס, הוא נאלץ לשלם לה מעל ל- 50 מליון דולר לאחר שהשניים התגרשו (וזאת לאחר שהיא דרשה לא פחות מ- 250 מליון!).


מקרטני טען שהוא עדיין מאמין באהבה ולכן הוא לא צריך לעגן את הנישואין בהסכמים למיניהם ע"י עו"ד להסכם ממון. הציניקנים יאמרו שהיות ושבל באה ממשפחה אמידה, הוא לא חושש שהיא תחמוד את כספו. יכול להיות שהמחשבה של הזמר האנגלי קצת תמימה ויכול להיות שלא, אבל בכל מקרה תמיד יש לשקול בכובד ראש את סוגיית עריכת הסכם ממון לפני החתונה – לצד היתרונות וגם החסרונות הטמונים בה.

עריכת הסכם ממון לפני נישואין - תופעה שכיחה

בדור האחרון, גיל הנישואין עלה בקרב גברים ונשים כאחד ולכך השלכות רבות, המתבטאות, בין היתר, בתחום הכלכלי. זוגות רבים מגיעים ליום חתונתם כשהם אמידים או בעלי רכוש עליו הם מעוניינים להגן, או לחילופין, כאשר מדובר בבן או בבת להורים אמידים, הם מעוניינים להבטיח את כספם.

לקריאת הפוסט במלואו - עורך דין להסכם ממון

יום שני, 3 באוקטובר 2011

בית המשפט המחוזי קבע: הסכם ממון תקף רק לחיים ואיננו מחליף צוואה

הסכם ממון איננו תחליף לצוואה | אירית רייכמן | עו"ד לגירושין

בתאריך 11.9.2011 ניתן פסק דין תקדימי על ידי בית המשפט המחוזי אשר דן בשאלה האם הסכם ממון יכול לשמש גם כצוואה בעת פטירתו של מי מהצדדים? פסק דין חדש של השופטת צילה צפת בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, צריך להדליק נורה אדומה לכל אלו אשר דוחים או מותרים על חתימה על הסכם ממון וכתיבת צוואה. על כך במאמר הבא.

מובא ע"י עו"ד לגירושין, אירית רייכמן


הערעור לבית המשפט המחוזי הוגש על ידי ילדיו של אדם, אשר התאלמן בשנת 1996. לאחר מות אמם, ויתרו הילדים על חלקם בירושת אימם לטובת אביהם והעניקו לו את הזכויות המלאות על דירת הזוג. בשנת 1997, נישא מחדש האב בנישואים אזרחיים וחתם על הסכם ממון עם אשתו החדשה, אשר מבהיר כי אין לאשתו בחייהם המשותפים של השניים, משום זכות בדירתו של האב.

מסע התביעות החל לאחר פטירתו של האב בשנת 2008, לאחר שהוא לא השאיר אחריו צוואה.

כאשר הגישה אלמנתו של האב בקשה לצו ירושה, הכולל חצי מעזבונו, לרבות הדירה, דחה בית המשפט למשפחה את התנגדותם של בני המשפחה וקבע כי אשתו החדשה של האב יורשת גם את זכויות המנוח בדירה.

לקריאת הפוסט במלואו - הסכם גישור

יום שישי, 23 בספטמבר 2011

בית המשפט חייב סרבנית גט בתשלום פיצויים לבעלה

לא מעט אנשים אשר הורגלו לראות את המושג "סרבן גט" בכותרות, יופתעו לדעת שתופעת סרבניות הגט קיימת גם היא. במקרה שלפנינו, בני זוג שהיו נשואים במשך 33 שנים, כאשר לאור עקרות האישה – לא הצליחו להביא ילדים לעולם ולאור כך רצה הבעל, למורת רוחה של האישה, להתגרש.

מובא ע"י עורך דין לגירושין, אירית רייכמן


''

בקשתו הראשונה של הבעל לגירושין, עלתה כבר בשנת 1986, על רקע עקרותה של האישה ואי היציבות שביחסיהם. באותה עתירה, דחה בית הדין את התביעה ושלח את הגבר בחזרה לביתו להשכין שלום בית וסגר את התיק.

בשנת 2003, נפרדו בני הזוג באופן סופי (הסכם גירושין) והגבר פנה שוב לבית הדין לחיוב האישה בגט. במקרה זה שוב טען הגבר כי הסיבה לכך היא עקרותה של האישה. בתגובה, סירבה האישה לגירושין.

בתאריך 7.7.2004, נבחנה מחדש עילת הגירושין לפי טענות הצדדים ובית הדין קבע כי האישה מחוייבת לקבל את הגט: "הואיל ועל פי הבדיקות שערכו הצדדים מתברר כי הבעל יכול להביא ילדים לעולם והאשה אינה יכולה להביא אלא אם כן תעבור ניתוח אשר מסכן אותה, ולכן חייבה לקבל גט לאלתר ולפתוח תיק לסידור גט".

לקריאת הפוסט במלואו - עו"ד מגשר

יום שני, 5 בספטמבר 2011

האם בגידה שגרמה לגירושין היא עילה לפיצויים?

בחודש יולי האחרון, הכיר לראשונה השופט אסף זגורי מבית המשפט לענייני משפחה בטבריה, בזכותו של הבעל להגיש תביעת פיצויים, כנגד אשתו אשר בגדה בו וקיימה יחסים עם אחר בזמן שהיו נשואים. (הסכם גירושין)

מובא ע"י עו"ד לגירושין אירית רייכמן


עד כה, שופטים נהגו לדחות על הסף תיקים מסוג זה, בטענה שאמנם הצד שבו "בגדו" מרגיש נפגע, אך פירוקה של זוגיות הוא תוצאה של משוואה מורכבת בהרבה מאשר "אשם" של צד זה או אחר.

האם ניתן לתבוע פיצויים בגין בגידה

במקרה המדובר, הבעל ביקש לחייב את אשתו לשעבר, לה היה נשוי במשך 17 שנים, – עד שנת 2010, בתשלום פיצויים בגין הפרת תנאי הנישואין, תוך בגידות מרובות בו. מתוך החלטת במ"ש ן: "לדבריו, התנהגותה של המבקשת משך נישואיהם ובעיקר העובדה כי קיימה יחסים עם גברים אחרים בעת נישואיהם הסבה לו נזקים בלתי הפיכים בדמות כאב וסבל, עגמת נפש, טיפוליים פסיכולוגיים בגין נזק נפשי, אבדן הנאת החיים, מתח וכדומה".

לקריאת הפוסט במלואו - הליך גישור

יום שישי, 26 באוגוסט 2011

הליך גישור הוא הפתרון היעיל ביותר לגירושין - אירית רייכמן

''

הליך הגירושין הוא מטבעו הליך מאוד רגיש המצריך לעיתים קרובות מאוד הליכה זהירה בין הטיפות ולא מאבק חורמה בכל החזיתות כפי שקורה לא פעם. בדיוק לשם כך נוטה בית המשפט להפנות מספר רב של תיקי גירושין להליך אלטרנטיבי של יישוב סכסוכים – הוא הליך הגישור. במאמר שלפניכם ננסה לעמוד על היתרונות הטמונים בניהולו של הליך הגירושין בנוכחותו של מגשר.

מובא ע"י עו"ד אירית רייכמן


1. שקט נפשי – הליך הגישור הוא הליך סגור ואינטימי המתנהל באווירה טובה. הגישור מאפשר לבני הזוג המבקשים להתגרש להגיע להסכמה ופשרה מבלי להזדקק לעזרתו של בית המשפט ע"י הסכם גישור. מדובר על יתרון משמעותי שכן הלחצים המשפטיים ובעיקר הנפשיים הכרוכים בניהולו של דיון משפטי פורמלי עלולים לגרום לשני מהצדדים להרים את קולם בלהט הרגע ולומר דברים שעלולים להקשות על ההגעה לפיתרון.

לקריאת הפוסט במלואו - ייעוץ לגישור

יום רביעי, 17 באוגוסט 2011

כל מה שצריך לדעת על חוק המקרקעין לקראת גירושין - אירית רייכמן

חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 מסדיר את סוגית משפטיות רבות, כך לדוגמא סוגי הזכויות הקיימות במקרקעין. בתוך כך, גם במסגרת הליך גירושין (הסכם גירושין)בין בני זוג יש לשים לב להוראותיו הרלוונטיות של חוק המקרקעין העשויות להשפיע על סוגית חלוקת הרכוש בין הצדדים.



אירית רייכמן | התייחסות חוק המקרקעין לסוגיות רכושיות בהליכי גירושין



עו"ד לגירושין אירית רייכמן, מגשרת ונוטריון, בעלת משרד עו"ד המתמחה בדיני משפחה, ירושה וצוואה מסבירה כי חוק המקרקעין מתייחס לסוגית הרכוש של דירת המגורים של בני הזוג.


לקריאת הפוסט במלואו - עו"ד אירית רייכמן

יום שישי, 12 באוגוסט 2011

מהי המשמעות הכלכלית של העברת דירת הצדדים במהלך גירושין - אירית רייכמן

במסגרת הליך גירושין פעמים רבות עולות סוגיות הקשורות במקרקעין וזאת במסגרת חלוקת הרכוש של בני הזוג. במצב זה, מתווספות סוגיות משפטיות נוספות לתוך המטריה של דיני המשפחה ואחת מהן הינה השפעתו של חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג-1963 (להלן: "חוק מס שבח") על הליך הגירושין.


המשמעות הכלכלית של העברת דירת הצדדים אגב גירושין | במסגרת הליך גירושין

עו"ד אירית רייכמן, מגשרת ונוטריון בעלת משרד עו"ד המתמחה בדיני משפחה, צוואות וירושות מבהירה מס' סוגיות הקשורות בהליך גירושין וחוק מס שבח, כמובן כאשר לצדדים נכסי נדל"ן אשר במסגרת חלוקת הרכוש ביניהם נדרשים להסדיר את סוגיות המס הנלוות לכך.

לקריאת המשך הפוסט - עו"ד אירית רייכמן

אירית רייכמן, משרד עורכי דין ונוטריון - דיני משפחה וגישור

יום שלישי, 28 ביוני 2011

עורך דין לגירושין על הצעת החוק של חלוקת זכויות פנסיה שאושרה בקריאה טרומית

''


בתאריך 15.6.11 אושרה בקריאה טרומית הצעת חוק חלוקת זכויות פנסיה בין בני זוג, התשע"א-2011. הצעת חוק זו הינה פרי יוזמתה של ח"כ זהבה גלאון אשר ותכליתה של ההצעה חוק חלוקת להבטיח כי בעת פירוד בין בני זוג יקבל כל אחד מבני הזוג את חלקו בזכויות הפנסיה אשר נצברו במהלך החיים המשותפים.



עו"ד אירית רייכמן, מגשרת ומומחית לדיני משפחה וירושה סבורה כי הצעת חוק זו מהווה שינוי משמעותי בכך שמבטיחה לבן הזוג של בעל הזכויות כי יקבל את מלוא זכויותיו המגיעות לו מכוח החיים המשותפים ביחד. כמו כן, הצעת חוק זו מהווה צעד נוסף לקידום זכויותיו של בן הזוג הביתי אשר במהלך החיים המשותפים לא יכל להתפתח מבחינה מקצועית בשל האחריות בטיפול הילדים, בעוד בן הזוג השני טיפח קריירה וצבר זכויות פנסיה רבות.


לקריאת המשך הפוסט - הסכם גירושין


הכותבת היא עורך דין לגירושין, אירית רייכמן

יום רביעי, 11 במאי 2011

דחייה על הסף של תביעת אישה למזונות, רכוש ומשמורת





דחייה על הסף, היא מצב משפטי, בו דוחה בית המשפט את התביעה עוד בטרם הדיון אודותיה, ואף לא מאפשר להגיש את התביעה מחדש או דיון לגופו של עניין. במרץ 2011, השופט גרינברגר, קיבל את בקשתה של עו"ד אירית רייכמן ודחה על הסף שלוש תביעות, שהגישה אישה נגד בעלה בנושא מזונות, רכוש ומשמורת.

טענותיהם של הצדדים

הבעל טען באמצעות עו"ד אירית רייכמן בפני כבוד השופט גרינבגר, שופט בית משפט למשפחה (כיום שופט בית משפט המחוזי בירושלים), כי בית משפט למשפחה חסר סמכות לדון בתביעות האישה, כיוון שהבעל הגיש כנגד האישה בשנת 2007 תביעה לגירושין ולחילופין לשלום בית בפני בית הדין הרבני בירושלים.



לקריאת המשך הפוסט - עו"ד אירית רייכמן



פסק דין בנושא דחייה על הסף

יום רביעי, 4 במאי 2011

מינוי אפוטרופוס להגנה על רכוש מבוגר שאיננו צלול (מהבלוג של עו"ד אירית רייכמן)

מאת עו"ד אירית רייכמן


בתאריך 14.4.11 ניתנה צו מינוי אפוטרופוס לפי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות, התשכ"ב-1962, ע"י כב' השופט דניאל טפרברג בבימ"ש לענייני משפחה בירושלים. הצו למינוי אפוטרופוס ניתן בעקבות בקשה שהגישה עו"ד אירית רייכמן למינוי אפוטרופוס לאם.


בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קיבל את בקשתה של עו"ד אירית רייכמן למנות אפוטרופוס לאם, לאחר שאחד הילדים ניצל את מצבה הקוגניטיבי הירוד של האם, ועשה פעולות כדי להשתלט על רכושה ולרשת את האם בעודה בחיים.


''


בקשה למינוי אפוטרופוס בשל מצב קוגניטיבי ירוד אותו ניצל אחד הילדים

הבקשה למינוי אפוטרופוס הוגשה בהתאם לסעיף 33 (ב) לחוק הכשרות המשפטית ע"י עו"ד אירית רייכמן המתמחה בדיני משפחה, אשר ייצגה את ילדיה האחרים של האם.


לקריאת הפוסט במלואו - עו"ד אירית רייכמן


עו"ד אירית רייכמן – מומחית לדיני משפחה, ירושה וגישור

יום ראשון, 13 במרץ 2011

עו"ד אירית רייכמן על הסכם פונדקאות - כל מה שצריך לדעת

"הסכם פונדקאות"- אשר מכונה גם "הסכם לנשיאת עוברים", הינו הסכם אשר נערך בין האם הפונדקאית, האם הנושאת את העובר, ובין ההורים המיועדים אשר חייבים להיות איש ואישה שהם בני זוג.

מאת: עו"ד אירית רייכמן




''



בתוך כך, מוגדר הסכם לנשיאת עוברים בחוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד), התשנ"ו-1996 באופן הבא:

"הסכם בין הורים מיועדים לבין אם נושאת לפיו מסכימה האם הנושאת להתעבר בדרך של השתלת ביצית מופרית ולשאת את ההריון עבור ההורים המיועדים".

בבג"ץ 4293/01 משפחה חדשה נ' שר העבודה והרווחה הגדירה כבוד הנשיאה ד' בייניש את הסכם הפונדקאות כהסכם "המבוסס על פיצול המטען הגנטי (שמקורו באחד מבני-הזוג המתקשרים בהסכם או בשניהם) לבין ההיבט הפיזיולוגי (המתממש באמצעות האישה הפונדקאית הנושאת בהריון ובלידה)."


לקריאת המשך הפוסט - עו"ד אירית רייכמן


הפוסט פורסם לראשונה בבלוג של עו"ד אירית רייכמן

יום שבת, 5 במרץ 2011

שלילת זכות מבעל לשוב לדירה משותפת - פס"ד תקדימי (אירית רייכמן)

כשגבר עוזב את דירת המגורים המשותפת במהלך סכסוך בינו לבין אשתו, עליו לקחת בחשבון שעזיבתו עלולה למנוע ממנו לשוב כעבור זמן מה להתגורר בחזרה בביתו. הלכה חדשה אשר תופסת תאוצה באחרונה במס' פסיקות של בימ"ש לענייני משפחה, מעלה בספק את זכותו של הבעל אשר עזב את דירת המגורים המשותפת לשוב להתגורר ולפקוד את בית המגורים לפי רצונו, וזאת למרות העובדה שמדובר ברכוש משותף לבני הזוג.


מאת:עו"ד אירית רייכמן


''

צו למניעת הטרדה מאיימת

בעניין שנדון לאחרונה בבית משפט למשפחה בירושלים בפני כבוד השופט מנחם הכהן, נדונה בקשה של האשה, למתן צו למניעת הטרדה מאיימת שהגישה נגד בעלה באמצעות עו"ד אירית רייכמן .


לקריאת המשך הפוסט-עו"ד אירית רייכמן

יום שישי, 7 בינואר 2011

מכתבי תודה מלקוחות המשרד של עו"ד אירית רייכמן



מפריד-עמודים-פנימיים

מכתב תודה2
מכתב תודה 5
מכתב תודה 7

מכתב תודה 3
מכתב תודה 8



מכתב תודה 4

מכתב תודה 6

מכתב תודה 2

'' '' ''



אירית רייכמן, משרד עורכי דין ונוטריון
דיני משפחה וגישור


ירושלים:
"בית השנהב"
רח' בית הדפוס 12 גבעת שאול

ירושלים 95483

תל-אביב:
"מגדל המוזיאון"
רח' י.ד. ברקוביץ 4
תל-אביב 64238


לתאום פגישה בירושלים או באיזור המרכז:

טל: 02-6541542
פקס: 02-6541544


דוא"ל: lawyer-r@zahav.net.il



''